Защо качественото съдържание и сайт е важно? Ето някой отговори!

1. Възможност за растеж

Днес все повече потребители използват интернет, за да търсят продуктите или услугите, от които се нуждаят. Вашият бизнес ще спечели доверие, ако има уеб сайт. Без уебсайт потенциалните клиенти ще отидат при вашите конкуренти, които имат такъв. Ако вече имате уебсайт, но той не е ефективен, професионалното му преработване ще осигури на вашия бизнес образ който да допринесе за по-голямо доверие към компанията.
2. Уеб сайтът ви спестява пари

Като собственик на малък бизнес, вероятно смятате, че не можете да си позволите професионален уебсайт, но това не е вярно – Вие можете да си позволите. Въпреки че разходите за изработка на уеб сайт варират, след като се стартира, хостинга и домейна на уебсайт за малък или среден бизнес обикновено струва под 120 лв. на година, а в някои случаи дори и по-малко. В сравнение с цената на реклама във вестници, радио или телевизия, когато желаете да достигнете потенциален пазар, това е много ефективен начин за популяризиране на бизнеса Ви.

3. Ще ви позволи да поддържате информирани клиентите си

Помислете за уебсайта си като онлайн брошура или каталог. Много по-лесно и по-бързо е да актуализирате информацията за вашите продукти и услуги на уебсайта си, отколкото в печатни материали, което го прави ефективен начин да дадете на клиентите си информация за появата на нови продукти, услуги, предстоящи събития, специални промоции или каквито и да било нови дейности. За разлика от печатни реклами, които бързо стават неактуални, уебсайтът Ви може да предостави актуална информация и новини буквално веднага.

4. Уеб сайта е винаги достъпен

Уебсайтът е на разположение както на постоянните, така и на потенциалните Ви клиенти 24/7/365, като им предоставя удобството да преглеждат вашите продукти и услуги, когато магазинът или офисът ви е затворен. С днешния оживен начин на живот това е чудесна точка за продажба при вземането на решение за покупка.

5. Достигане до по-голям пазар

Независимо дали предоставяте продукти или услуги, уебсайтът ви ще предостави алтернативно местоположение за продажба. Като търговец на дребно, уебсайт/онлайн магазин е чудесно място да продавате продуктите си на по-широк пазар. Дори така, те могат да бъдат предоставени в световен мащаб.
Не мислите, че ще можете да продавате продуктите или услугите си онлайн – Не забравяйте, че дори коли и къщи се продават онлайн!

6. Покажете своята дейност

Независимо от какъв тип бизнес сте, уебсайт е страхотно място за показване на работата ви. Като включите портфолио или галерия с изображения, както и препоръки за работата си, можете да покажете какво прави уникалния ви бизнес.

7. Уеб сайтът ви спестява време

Предоставянето на информация на клиентите Ви отнема време, било то по телефона, лице в лице, в брошура или в имейли. С онлайн каталог можете да предоставите много информация за вашите продукти и услуги. След като завършите своята изработка на уеб сайт и той бъде пуснат в действие, той е на разположение на клиентите Ви за неопределено време, спестявайки ви време.
А какво е времето? Времето е пари!

8. Подобрява вниманието към клиента

Може би продавате екологично съобразни продукти и бихте искали да споделите съвети как да рециклират, или може би сте счетоводител и искате да дадете на клиентите си съвети как да опростите техните счетоводни практики. Като включите страница с често задавани въпроси, добавяне на статии или качване на бюлетини, за да отговорите на всички въпроси на вашите клиенти, можете да ги поддържате актуални. Какъв по-добър начин да им осигурите услугата с добавена стойност, отколкото чрез споделяне на информация на уебсайта си.