Как да намерим подходящ уеб разработчик/фирма?

Избора на добър уеб програмист или фирма занимаваща се с корпоративен уеб дизайн и разработка, може да бъде един от вашите най-критични моменти в процеса на онлайн представянето на бизнеса Ви. В края на краищата това са хората, който ще създадат Вашето онлайн присъствие и представяне, което ще ви даде възможност да взаимодействате практически с клиентите си.

Така че, особено важно е да намерите точният избор от първият път. В противен случай рискувате да навредите на бизнеса си, както и да губите време и пари.

Ето пет съвета, които могат да помогнат в процеса на подбор:

1. Наемайте първо специалисти
Докато опитът е важен, по-големият предсказващ фактор за успеха е вродената креативност на някого и начина, по който се вписва за вашата компания. Дали нагласата, решителността, постоянство, любопитство и т.н. е важен за Вас фактор? Или, вие сте по-ниско-заинтересовани и спокойни за управлението на времето и сроковете? Каквито и да са вашите характеристики и изисквания, вие искате да си гарантирате, че уеб разработчикът/фирма ще свърши работата за която е нает.

Например, брилянтен уеб програмист, който е работил в голяма финансова институция, може да не се справи добре при изработка на нов уеб сайт.
Защо? Стартирането обикновено изисква особености като гъвкавост, адаптивност, поемане на риск и самоуправляваща се личност, но това може да е по-малко важно за голяма компания.

Персонално приспособяване
Разбира се, за някои хора е лесно да го фалшифицират , така че може да се наложи да ги оцените по други начини, за да сте сигурни, че те са добре пригодени.

2. Първо изпробвайте с малък проект.
Въпреки че може да мислите, че сте идентифицирали своя идеален кандидат, само за да сте сигурни, че трябва да му дадете малък, некритичен проект за изработка на сайт. Това ви позволява да наблюдавате лицето в действие и да предоставите допълнителна информация.

3. Вземете специалист/фирма с професионален опит, а не със специален набор от умения.
В техническото пространство уменията стават остарели на всеки две години. Така че е по-добре да наемете хора, които лесно може да покажат нови технологии, отколкото някой, който вече познава определена технология, но не може да се адаптира, когато се появи следващата.

Най-лесният начин да установите дали някой се адаптира добре към промяната е да зададете въпроси, които ще разкрият дали даден уеб програмист има интерес към ученето и опознаване на новото.

4. Не питайте въпроси за уменията.

Като правило, когато провеждате среща, никога не питайте въпроси по които вие не сте подготвен. Вместо това се фокусирайте върху въпроси от отворен тип и слушайте задълбочено. Това, което търсите е колко страстни са кандидатите и как показват в отговорите си колко добре комуникират и обясняват техническите термини.

5. Търсете бавно, действайте бързо.

Отделете време, когато търсите. Неефективният уеб програмист може да бъде разрушителен за целия екип и потенциално за целия проект.