Как да привлечем повече клиенти чрез интернет?

Вашето време е ценно – трябва да управлявате бизнеса си, вместо да навигирате в света на онлайн маркетинга. Така че ние от Simply Impressive уеб студио създадохме едно кратко ръководство, за да ви покажем как да привлечете клиенти онлайн, без да плащате за реклами. Целта е да достигнете и изградите отношения с тях, а когато са готови да закупят продукт или поръчат услуга, Вие да сте техният избор.

Кратко ръководство в 10 стъпки:

Стъпка 1: Изработка на уеб сайт или онлайн магазин.
– Създайте и настройте своят уеб сайт, онлайн магазин или блог и се уверете, че е оптимизиран за мобилни устройства и лесен за използване.
Изработката на качествен уеб сайт не е лесна задача. Уверете се, че сте избрали правилният разработчик или фирма за уеб дизайн.

Стъпка 2: Станете откриваеми чрез SEO.
– Помогнете на Google и потенциалните клиенти да ви намерят, когато Ви търсят онлайн.
SEO е процес за оптимизиране на уеб съдържание с цел подобряване на видимостта на му от търсещи механизми.
ПОВЕЧЕ за SEO

Стъпка 3: Изследване на ключови думи за малкия и среден бизнес.
– Разберете кои думи искате да класирате при търсене, за да привлечете най-много хора към уеб сайта си.
Има много инструменти за проучване на ключови думи, по които потенциални клиенти търсят вашият бизнес. Най-използваният и ефективен е Google Keyword Planner.

Стъпка 4: Направете бизнес блог, за да намерите клиенти онлайн.
– Започнете да пишете информативно съдържание, което привлича клиенти и хора, които се интересуват от вашият бизнес.
Създаването на блог със статии за сферата на вашият бизнес информира клиентите Ви и показва, че сте експерти в бранша.

Стъпка 5: Изградете мрежа от външни връзки, които сочат към Вашият уебсайт.
– Регистрирайте се в онлайн каталози, директории и сайтове в който да сложите връзка към сайта Ви. Упътвайте Google чрез сайта си и му помогнете да разбере какво правите и кои страници са важни за Вас – изберете ги и наблегнете на тях. Изграждане на външни връзки – Link Building.

Стъпка 6: Използвайте Inbound връзки, за да развиете бизнеса си.
– Изграждайте връзки, които са входящи към вашият уеб сайт, за да помогнете за класирането на страниците си и да получите по-добро позициониране от търсещите машини.
Външните връзки са голям носител на трафик и умелото им изграждане и ръководене е неминуем фактор за успех.

Стъпка 7: Използвайте социалните медии (facebook, twitter, instagram, pinterest и др.)
– Вашето поведение в социалните медии и постоянното информиране за продуктите и услугите които предлагате посредством тях е директен и безплатен начин, за да осигурите на клиентите си информацията която те търсят.

Стъпка 8: Социални медии.
– Създайте социални профили/страници и започнете да привличате хора който се нуждаят от вашите продукти / услуги. Качвайте само полезна информация, промоции, новини и други. Избягвайте досадните „весели“ картинки с животинки или смешни клипчета. Покажете че сте сериозни, а не че искате да забавлявате клиентите си.

Стъпка 9: E-mail маркетинг.
– Съберете e-mail-и с хора или фирми който се интересуват от вашият бизнес и изпращайте ценна и полезна информация. Помогнете им да успеят или решат свой проблем и те ще Ви потърсят при нужда.

Стъпка 10: Измерете трафика си с Google Анализ, за ​​да подобрите бизнеса си.
– Вижте как се използва вашият сайт и от къде идва трафика към него. Научете какво правят хората в него, от къде идват, колко време стоят, какво търсят и т.н. Правилният анализ на трафика и потреблението е ценна информация която трябва да следите.
Google Analytics

 

– Приложете всичко, което сте научили, използвайте го и започнете стъпка по стъпка!