5 критични грешки при създаването на уеб сайт

Успешното присъствие онлайн е повече от необходимо за развиващите се бизнеси, защото има много хора които търсят фирми използвайки интернет. За да поддържате такова присъствие, ви е необходима професионална изработка на уебсайт и качествено съдържание. Уверете се също така, че имате оптимизиран за търсачки уеб сайт. Това е уеб сайт който може да бъде лесно открит от целевата аудитория и които убеждава посетителите, че представената информация е от специалист в областта.

Като собственик или мениджър на фирма, трябва да сте сигурни, че уеб сайтът Ви е професионално изпълнен и изгражда доверието на клиента към вашият бизнес.
Ще разгледаме основните 5 грешки които се допускат при създаването на бизнес уебсайт. Когато тези грешки бъдат избегнати, вашият уеб сайт вероятно ще бъде успешен.

Създаване на уеб сайт, който не е пригоден за мобилни устройства
Според статистиката има повече потребители, които имат достъп до интернет използвайки мобилни устройства, отколкото тези които използват настолни компютри и лаптопи. Това е ясна индикация, че всеки създаден уебсайт трябва да бъде достъпен и оптимизиран за мобилни устройства. Също така е по-вероятно потребител да посети бизнес близо до него, след като го търси от мобилно устройство. Въпреки тази тенденция, все още има много бизнес сайтове, които не са пригодени към мобилният свят. Това означава, че те губят клиенти, тъй като е възможно голяма част от техните потенциални клиенти да използват такива устройства.

Най-добрият начин да се справите с този проблем е да се съобразите с новите технологии. Не е нужно да имате отделен уеб сайт за мобилни устройства. Това от което се нуждаете, е адаптивен уеб дизайн. Този дизайн гарантира, че съдържанието на уебсайта Ви е видимо на различни размери на екрана, без да се прави компромис със структурата и функционалностите. Потребител които е с малък екран от мобилно устройство, ще използва уебсайта по същия начин, както на настолен компютър. Единствената разлика е, че съдържанието ще се коригира според размера на екрана.

Липса на съдържание
Когато говорим за кратко съдържание, ние говорим за уебсайт с ограничено съдържание. Например, ако сте компания за покриви, страницата за услуги не трябва да бъде основният елемент, в който са пояснени услугите. Трябва да изброите всички услуги, след което да ги разширите, като имате страница за всяка услуга. „Съкращаването“ на услугите ви на страницата с общи услуги ограничава съдържанието специфично за ключовите думи, което търсещите машини индексират. Страницата за всяка услуга ще помогне на посетителите да прочетат съдържанието на точната услуга, която търсят по-подробно. Ако нямате представа какво да напишете, задайте си няколко въпроса за услугата и помислете за клиентите и какво биха искали да знаят. Създайте съдържание между 500 и 1000 думи за всяка страница.

Оптимизиране на страниците за търсачки
Когато създавате уеб сайт за бизнеса си, не трябва да забравяте за оптимизирането за търсещи механизми (SEO). Наблегнете на основните елементи за оптимизация, като заглавието на страницата, което включва индустрията, в която се намира фирмата ви, и местоположението. Нещо като „Консултации в строителството за София“. Най-добрите сайтове включват индустрията и местоположението. Винаги се уверете, че включвате целевите ключови думи в текста на страниците, използвайте вътрешни връзки и ще постигнете резултати. Наличието на изградена мрежа от външни връзки е също голям фактор за класирането. Когато страниците Ви са оптимизирани, те имат по-голям шанс да бъдат високо класирани в  резултатите от търсенията, което ви дава по-голяма позиция и респективно трафик към сайта.

Лоша скорост на зареждане
Докато сте в процеса на изработка на нов уебсайт, трябва да вземете предвид скоростта на зареждане. Потребителите харесват уебсайтове, които се зареждат бързо и всичко което зарежда бавно, ще ги накара да напусна. Скоростта е много важна, особено когато имате сайт за електронна търговия. Повечето потребители няма да чакат зареждането на бавен сайт, докато има много други по-бързи сайтове. Друга важна причина е фактът, че Google също включва скоростта като критерии за класиране в резултатите. Оптимизирайте кода на уебсайта си, за да направите сайта ефикасен, използвайте SSD хостинг. Намалете броя и размера на ненужните медийни елементи (изображения, видео, и т.н.), които може да забавят вашия уеб сайт. Уверете се, че уебсайтът Ви е лесен за използване и  достатъчно атрактивен, за да задържи посетителя достатъчно дълго и да го превърне в клиент.

Липса на стратегия за съдържание
Тъй като създавате уебсайт за бизнеса си, един от най-добрите начини да поддържате уебсайта свеж е да имате секция блог (полезно, съвети, новини и т.н). Трябва да използвате тази секция, за да актуализирате съдържанието често. Хората не само ще дойдат на уебсайта Ви, за да видят страниците за услуги, а също така да прочетат полезна информация. С блога можете да споделяте новини от индустрията или познанията си по определени теми. Със стратегия за съдържанието ще се осигурите, че когато даден потребител посети отново уебсайта, то той ще намери съдържанието, от което се интересува. Също така това е добър начин да останете уместни в очите на търсачките, тъй като те идексират по-често сайтове със свежо и ново съдържание. Винаги помислете какво интересува аудиторията Ви и изписвайте съдържание с над 500 думи и дори 1000, ако е възможно.